Puslapiai

2009 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

NLP


Taigi kabinimu vadinamas gundymo menas, o iš tiesų — veiksmingas psichologinis metodas susipažinti. Iš esmės toks mokslas egzistavo visais laikais. Dar mūsų bobutės savo mergvakariuose mokėsi šaudyti akimis, o raustantys kareivukai už širdies griebiančius meilės žodžius nusirašinėdavo vienas nuo kito. Tada tai buvo taip nekalta, subtilu, kultūringa... Tačiau atėjo naujas tūkstantmetis, ir viskas tapo gerokai paprasčiau. Kam kiaurą naktį stovėti prie mylimosios laiptinės ir spėlioti: ateis — neateis, jei galima viską apskaičiuoti, pasinaudoti psichologiniais metodais, užmesti tinklus ir laukti, kol žuvelė pati atplauks tiesiai į rankas? Žmogus — tik šifrų ir kodų sistema, jei rasi raktą — galėsi nulaužti. O raktus galima gauti specializuotose kursuose, pasisamdyti mokytoją ir mokytis individualiai, galop yra šimtai profesionaliai parengtų tinklalapių. Susipažinimas tapo technologija, seksas — keičiama moneta. O mes su tavimi — grobiu, kurį medžioja tūkstančiai kabintojų.

Kabinimas išpopuliarėjo maždaug prieš 10 metų, prieš trejus — tapo kasdieniu reiškiniu, o dabar rizikuoja tapti visuotine manija. Skelbimų apie viliojimo kursus gali išvysti net solidžiuose psichologijos tinklalapiuose ir specializuotuose leidiniuose. Jų reklaminiai bukletai dalijami gatvėse ir siunčiami elektroniniu paštu. Išleisti keli „kabinimo vadovai“ — jų tiražai milžiniški, šimtai tūkstančių egzempliorių. Vadinasi, yra tokių, kurie juos perka, skaito ir tikriausiai naudojasi.


Kabinimo paslapčių mokoma specialiuose kursuose, kur moteris nagrinėjama kaip vartoti skirtas daiktas. Didelę kurso dalį sudaro praktika, kai mokytojo vadovaujamas būsimasis kabintojas išeina į gatvę ir pradeda megzti pažintis su visais iš eilės. Vėliau mokslai tampa sudėtingesni. Per egzaminą prašoma, pavyzdžiui, pakabinti kokią nors įžymią damą arba, kaip mano atveju, gauti moteriško apatinio trikotažo pavyzdį.
Kabinimo mokslo didžioji dalis paremta neurolingvistiniu programavimu. Tai — situacijų modeliavimas, manipuliavimas, pašnekovo silpnųjų ir stipriųjų išnaudojimas. Kita vertus, negalime teigti, kad kiekvienas įvaldęs NLP meną yra kabintojas, o kiekvienas, vadinantis save kabintoju, bus išklausęs bent vieną NLP paskaitą. O ką apie kabinimą mano patys NLP kūrėjai, lieka paslaptis.

Kabintojų pirmasis koziris — netikėtumo veiksnys. Jei tik jis sudvejos, tu gali spėti atsitokėti, paklausti savęs, kokia iš to nauda, ir duoti atkirtį. O tai kabintojui tolygu katastrofai. Todėl tikrasis kabintojas kerta iš peties, eina va bank, apskritai yra pasiryžęs viskam, kad tik gautų taip trokštamą telefono numeriuką. Tai, kad numeris gali būti laužtas iš piršto, tai yra tu padiktuosi pirmus į galvą šovusius aštuonis skaitmenis, jam nesvarbu. Svarbiausia, kad jis sulaukė dar vieno savo šaunumo patvirtinimo.
Kitas kabintojų manevras — per kelias dienas sukuriamas romantiškas ir visiškai netipiškas scenarijus, dėl kurio mergina visiškai praranda kontaktą su tikrove, o gebėjimas kritiškai mąstyti atrofuojasi. Įsivaizduok, kad tau lyg tarp kitko paskiria pasimatymą. Sutartą valandą po langais sustoja limuzinas, ten tau švelniai užriša akis, kažkur nuveža, kažkur ilgai vedžioja, o kai raištį nuima, tu pamatai atsidūrusi visiškai sugriauto namo griuvėsiuose, kur tarp šiukšlių stovi gražiai serviruotas stalelis dviem, šąla šampanas, o padavėjas balta prijuoste tik ir laukia tavo pageidavimų. Maždaug taip. Tačiau tai turtingų kabintojų metodas.
Jų devizas — „sugundyti kasdien“, o kursuose išmokstama greitai reaguoti į bet kurią moteriškos lyties būtybę. Ypač derlingos vietos yra diskotekos, naktiniai klubai ir tiesiog gatvė. Brangūs restoranai, parodos ir koncertai kabintojų nežavi dėl labai banalios priežasties — dažniausiai jie neturi pinigų. Dėl tos pačios priežasties kabintojas tavęs nepakvies į kokią nors padorią vietą, kur jam tektų pakratyti piniginę. Vienas arbatinukas dviem — štai jo dosnumo riba, didžiausia padėka už pasimatymą. Tačiau dažniausiai jie tikisi, kad mokėsi tu. Ir nerausdamas pasiūlys tai padaryti tardamas, kad niekada nebuvo sutikęs merginos, kuri mokėtų už vyrą. „Tu juk irgi nemokėsi, tiesa? Ne?“ — ir tavo ranka pati pakils piniginės link, kad įrodytum priešingai.

Teoriškai bet kuris vyras, su kabintojais neturintis nieko bendra, gali panaršyti jų tinklalapį ir pasiskolinti vieną, kitą romantišką scenarijų, kad savo vienintelei mylimajai surengtų šventę. Bet kažkodėl jie taip nedaro. Kaip manai kodėl?

(straipsnis paimtas iš http://eli.mama.lt/meile_ir_seksas/pazintis_ir_draugyste/kabintojai_arba_naujosios_kartos_alfonsai tinklapio)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą